Köpinformation

Kaniner från uppfödningen är alltid omsorgsfullt hanterade sedan födseln. Därför blir de naturligt sociala individer med stora personligheter samt en positiv och avspänd inställning till människor. Kaniner är underbara djur som skänker mycket kärlek och glädje. Men att skaffa ett djur är ett såklart stort åtagande, det är viktigt att planera köpet noga och ha den kunskap som krävs.

Intresseanmälan

En intresseanmälan kan göras när en annons eller intressekoll publicerats. Du gör en intresseanmälan genom att skicka ett meddelande med så mycket information om dig och din kaninvana som möjligt. 

Vad har du för erfarenhet? Vilken sorts kanin är du ute efter? Vad har du för tävlingserfarenhet inom kaninhoppning? Är du avelsintresserad? Hur skulle kaninen bo? Mått och bilder på burar/inhängnader där kaninen skulle vistas i osv.

Vi lägger stor vikt vid att alla kaniner får riktigt bra hem, och väljer omsorgsfullt ut vilka som får köpa kanin från uppfödningen. Vi förbehåller oss rätten att neka ett köp där vi inte känner oss säkra på att intressenten håller måtten för uppfödningens standard. Det är alltså inte först till kvarn som gäller, vi tingar enbart ut kaninen när det dyker upp ett hem som uppfyller våra krav. Är det flera som visar intresse på samma kanin väljer vi det hem som passar bäst.

Tinga & Köpa

Vid tingning betalas halva köpesumman in som handpenning och återfås inte vid ånger. Detta blir som en säkerhet för oss som uppfödare att kaninen har ett hem som väntar, och för dig som köpare att kaninen blir din när den är leveransklar. Resterande av köpesumman betalas när, eller lite innan kaninen hämtas. Skulle kaninen avlida innan upphämtning återfås hela tingsavgiften. 

Betalning för tingning sker via Swish och märks med "Handpenning, kaninens namn". När resterande köpesumma betalas sker även denna via Swish och märks med kaninens namn.

Priser

F.rom 2018 kostar alla kaninungar från uppfödningen från 800 kr st. Detta för att indikera kvalitén på arbetet bakom kullen, samt förhindra oplanerade köp och höja kaninens status som sällskapsdjur. 

Idag finns det tusentals buskavlade, blandrasiga och oönskade kaniner som säljs på blocket för någon hundralapp, ibland mindre. Dessa stackare har ofta hamnat här på grund just impulsköp och ogenomtänkta kullar, något som vi genom kostnaden av en kaninunge och val av köpare arbetar för att motverka.

Att vi säljer vuxna hoppkaniner händer mer sällan, då är det snarare foderhem som blir aktuellt i första hand. Men, i den mån vi kan tar vi emot oönskade kaniner, ofta från vanvårdsliknande situationer, för senare omplacering. De vuxna hoppkaniner som säljs samt omplaceringskaniner kostar från 500 kr st. Priserna varierar beroende på bland annat klassning, härstamning och ålder.

Köp av kaninunge

Redan vid 3-5 veckors ålder börjar kaninungarna tingas ut. Innan det kan man göra en intresseanmälan, om annonser på den aktuella kullen publicerats. Först när ungarna uppnått 8 veckors ålder är de redo att flytta till sina nya hem.

Medföljande vid köp av vuxen hoppkanin

 • Övergångsfoder
 • SKVF Skötselråd - Till nyblivna kaninägare
 • Livslång återlämningsgaranti

Medföljande i kullpåse - vid köp av kaninunge

 • SKVF Skötselråd
 • Härstamningsbevis
 • Övergångsfoder
 • Leksak, sele eller godis
 • Livslång återlämningsgaranti

Garantier

Bettfel, aggresivitet eller en felaktig könsbestämning - risker som måste tas i beaktning vid försäljningen av en kaninunge. Om något av detta olyckligt nog skulle uppkomma har köparen rätt till kompensation. Våra garantier lyder enligt följande: 

 • Lynnesgaranti - Köparen har rätt att lämna tillbaka kaninen om den visar aggressiva tendenser. Köparen erbjuds en annan kanin från likvärdig kull.*
 • Bettfelsgaranti - Köparen har rätt att lämna tillbaka kaninen om genetiskt bettfel kan bekräftas av veterinär. Köparen erbjuds en annan kanin från likvärdig kull.
 • Könsgaranti - Köparen har rätt att lämna tillbaka kaninen om den visar sig ha en felaktig könsbestämning från uppfödaren. Köparen erbjuds en annan kanin från likvärdig kull.

*Köpesumman återfås aldrig vid återlämning. Om den nya kullen är dyrare betalar köparen mellanskillnaden och vice versa.


Vaccination, veterinärbesiktning, chipmärkning eller andra tillval innan hämtning kan ske till självkostnadspris.


Du som är minderårig ska ha fått din målsmans godkännande innan du hör av dig.